úterý 28. července 2015

Travel tip: Italy


    Dnes pro vás mám několik tipů na dovolenou v Toskánsku. Pokud chcete vyrazit do téhle malebné části Itálie, předem byste měli vědět, že tu nepůjde moc o moře, ale spíše o výlety, přírodu a nádhernou architekturu. V Toskánsku musíte počítat s tím, že si půjčíte auto. My jsme zvolili cestu autem už z Čech, protože jsme chtěli navštívit pár míst, zastavovat kde se nám zachce a prostě si užívat naše líbánky. Cestou nás učarovala užásná atmosféra alternativní restaurace Kafé DaDa v Regensburgu, kde jsme si dali vegetariánský burgr a naši oblíbenou Africolu. Další zastávka - Bolzano. To bylo poprvé, kdy jsme s Ondřejem cítili, že bychom se sem mohli jednou přestěhovat. V Bolzanu se totiž mluví italsky a německy zároveň. Bylo vážně legrační sledovat čísníka, který se mnou chvíli mluví německy a s Ondřejem pronáší vtipy v italštině. Pokud neochutnáte Bruchettu v Itálii.. no...prostě o hodně přijdete :) Po dlouhých hodinách v autě jsme konečně dorazili na místo našeho ubytování Le Beringhe Agriturismo, které jsme koupili přes můj oblíbený Interhome. Nikdy jsem nic krásnějšího neviděla! Nádherné místo plné klidu, milých lidí a pekelně ale opravdu pekelně dobrých degustací vína společně s místními delikatesami. Mňam..

Today I have few tips for you for holiday in Tuscany. If you would like to go there, you should know, that it's not so much about the see, more about the trips, nature and fabulous architecture. In Tuscany you should rent a car. We choose travel by a car from Czech republic, we wanted to visited few places and enjoying the honeymoon. During our journey we was confused of atmosphere alternative restaurant Kafé DaDa in Regensburg, where we eat veggie burger and our favorite Africola. Next stop - Bolzano. It was first time, when we fall with Andrew, that we could move there one day. In Bolzano everyone speaks italian and also german. It was really funny watching a waiter, which in one moment speaks with me in german and make a joke with Andrew in italian. If you don't try Bruchetta in Italy..simple you'll miss a lot :) After long hours in car  we finally came to place when we booked the accommodation Le Bering Agriturismo, which we bought on Interhome. I've never seen more magical place! Beautiful place full of peace, nice people and infernally but really infernally tasty gustation of wine together with local delicacy. Yummy..






Naše duše dobrodruhů to ale dlouho nevydržely. I když jsme bydleli v ráji, museli jsme začít oběvovat! Koupání v Marina Di Castegneto Carducci na městské pláži bylo příjemně, žádní turisté, jen o víkendů pár italů. S velkým nadšením jsme vyrazili do Florencie a do Sieny, ale davy šílených turistů nás brzy naprosto otrávili. Nejvíce se nám určitě líbilo ve studentském městečku Cole di val d'Elsa, jak stará památková čtvrť tak nová. Při dlouhé procházce městem jsme našli v uličce Via Dei Fossi pestrobarevnou oázu klidu - malý bar. Paní byla moc milá. Udělala nám královskou porci tuňákového salátu z místních surovin. Zábavným poznáním na doporučení ondřejových známých bylo miniaturní městečko Castagneto Carducci. Ke štěstí vám bude stačit místní nejoblíbenější pití Spritz s ledem a pozorování místních lidí. Je to opravdu zábava. Ať už se vydáte v Toskánsku kamkoliv, vždy to bude nádherné, až vám budou oči přecházet. Poprvé jsem mnohem víc ocenila místní "panoramata" než život ve městě. Byl to krásně strávený čas a perfektní místo pro líbánky.

But our adventurers souls didn't take a long. Even we stayed at paradise,we had to explore! Swimming at Marina Di Castegneto Carducci on city's beach was nice, no tourist, only at the weekend few of Italians. We were looking forward visiting the Florence and Siena, but grounds of tourists shortly frustrated us. We  most liked student small city Cole di val d'Elsa. During our walking we found in Via Dei Fossi street colorful oasis of peace - small bar. The lady was so kind. She made us king size of tuna salad with local products. Funny explore was tiny city Castagneto Carducci. Best to do are order a italian most favourite drink Spritz with ice cubes and watching the locals. It is really fun. 

Žádné komentáře:

Okomentovat